Toate colecțiile
MERO pentru Profesioniști
Calendar și programări
Trebuie să confirm/aprob programările făcute de clienții mei?
Trebuie să confirm/aprob programările făcute de clienții mei?
Maria avatar
Scris de Maria
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Confirmarea programărilor este opțională, pentru un cont MERO abonat.

Pentru conturile în perioada de testare, confirmarea programărilor este activă, astfel că fiecare programare adăugată trebuie gestionată manual.

Atunci când opțiunea Confirmare programări este activă - e nevoie să gestionezi (aprobi/refuzi) programările efectuate de către clienții tăi pentru serviciul pentru care ai ales această setare.

Când un client își va face o programare pentru serviciul a cărui Confirmare manuală este activă, vei primi o notificare și vei putea Aproba sau Anula programarea.

Atunci când opțiunea Confirmare programări este dezactivată - NU e nevoie să gestionezi (aprobi/refuzi) programările efectuate de către clienții tăi pentru serviciul pentru care ai ales această setare.

Programările, în acest caz vor fi adăugate direct în calendarul tău pentru a fi onorate atunci când sunt programate, astfel tu ai timp să primești clienții și să te ocupi de afacerea ta.

Opțiunea de Confirmare manuală poate fi setată:

  • pentru fiecare serviciu de la nivelul paginii - din Contul meu - Servicii - Editează serviciu

  • pentru fiecare serviciu de la nivel profesionist - din Contul meu - Echipă - Profesionist - Personalizare servicii - Setări programări

Ați primit răspuns la întrebare?